By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Makriel en Salm Ceviche met Aarbeie en Avokado

Makriel en Salm Ceviche met Aarbeie en Avokado

Bestanddele:
1 pakkie makriel-filette
1 kleinerige liggerookte salmfilet (of forel)
+- 10 aarbeie (3 mm skyfies gesny en dan in dobbelsteentjies gekap)
5 skywe komkommer (3 mm dik gesny en dan in dobbelsteentjies gekap)
3 groterige radyse (ongeveer dieselfde grootte dobbelsteentjies as komkommer en aarbei)
Sap en skil van 4 lemmetjies
Vars pietersielie of koljanderblare, grof gekap
3 E suurlemoengeur druiwepitolie 
Ongeveer 1 ½ K avokado-pulp
1 skyfie First Choice Fetakaas
50 ml First Choice room 

Metode:
Sny die vis netjies van die vel af en in 2 cm grootte blokkies. Meng die vis met die lemmetjiesap en laat staan in die yskas vir ten minste 30 minute, maar nie langer as 'n uur nie. Meng al die bestanddele liggies. 

Verpulp die Fetakaas, room en avokado glad.

Verdeel die avokado op die borde en maak 'n hartjievorm of 'n sirkel. Rangskik die Ceviche daarop. Bedien yskoud.

Beesfilet in Netvet met Drop-gegeurde Bruinsous

Beesfilet in Netvet met Drop-gegeurde Bruinsous

Bestanddele:
800 g heel beesfilet in netvet toegedraai
2 E First Choice botter vir braai 
3 E Seed Oil Natuurlike Druiwepitolie 
1 houertjie biefaftreksel-jellie
100 ml rooiwyn 
3 E Worcestersous 
3 blokkies sout drop (licorice)
2 E klein yskoue botterblokkies

Slaai:
Verskeidenheid bessies soos bloubessies, swartbessies en frambose
1 pakkie rou beetstokkies 
1 klein rooi ui in dun skyfies gesny
Sap van 2 lemmetjies
Seed Oil Roosmaryngeur Druiwepitolie
2 tiemietakkies, gestroop
First Choice pepergeur Fetakaas

Metode:
Verbruin die vleis alkante in 'n warm pan, sonder om die netvet te brand, maar ook so dat dit genoeg vet uitbraai. Gooi die vet af. Verplaas die vleis na 'n oondpan en sit in die oond by 160 grade C om verder gaar te word soos verkies. Toets die fermheid van die vleis, as dit nog lekker sag is wanneer jy daaraan druk, is dit nog ligter gaar. Hoe fermer, hoe gaarder. Verwyder uit die oond en laat rus vir 10 minute. 

Terwyl die vleis in die oond is, gebruik die pan waarin die vleis verbruin is om die sous te maak. Gooi die rooiwyn en Worcestersous in die pan en laat prut. Roer die drop en die bief-ekstrakjellie by. Roer gedurig oor mediumhitte sodat die drop smelt. Giet laastens die vleissous wat vorm terwyl die vleis gerus het by die sous, roer deur en verwyder van die hitte. Roer nou die koue botterblokkies by. 

Meng al die bestanddele vir die slaai saam met die tiemieblaartjies. Sprinkel met die Roosmaryngeur olie en Lemmetjiesap.

Sny die vleis in mooi skywe, skep sous mildelik oor en bedien saam met die Bessieslaai.

Gerookte Salm en Aartappelslaai met Appel, Komkommer en Grenadella

Gerookte Salm en Aartappelslaai met Appel, Komkommer en Grenadella

Bestanddele:
500 g Gerookte salm afsnystukkies, gesnipper
4 mediumgrootte aartappels, ongeskil en sag gekook
25 ml First Choice botter vir braai
15 ml Seed Oil Druiwepitolie
2 groot groen appels, ongeskil, in vuurhoutjie-grootte stokkies gesny
3 jong komkommers, ongeskil, in vuurhoutjie-grootte stokkies gesny 
5 ryp grenadellas
4 lemmetjies
15 ml suurlemoengeur druiwepitolie 
250 ml First Choice room 
1 bossie vinkeltoppe, gekap

Metode:
Sny die aartappels in 10 mm dik ronde skywe. Verhit die botter en druiwepitolie op mediumhitte in 'n pan. Plaas net genoeg aartappelskywe om die bodem te bedek en braai hulle stadig goudbruin aan albei kante. Sprinkel met sout en laat effens afkoel.

Druk die sap van 1 lemmetjie oor die appel en komkommerstokkies. Krap die pulp van 2 grenadellas oor die stokkies uit en meng laastens die suurlemoengeur druiwepitolie deur.
Sprinkel met sout.

Maak suurroom deur die room met sap van 1 lemmetjie te meng. Skaaf ook met 'n rasper van die lemmetjieskil by die suurroom.

Sny die oorblywende 3 grenadellas middeldeur en sprinkel die gekapte vinkel oor elke helfte. 

Breek die aartappels in growwe brokkies. Meng die gesnipperde salm met die aartappels. Skep suurroom onder in 6 mooi borde. Plaas 'n hopie aartappel en salm bo-op die suurroom. Sprinkel die appelstokkie-mengsel oor en rondom die salm. 

Bedruip laastens met sous wat oorbly nadat jy al die stokkies uitgehaal het, rondom die slaai. Garneer met 'n oopgesnyde grenadella-helftes.

Lamstjops met Pruime en Bosbessies

Bestanddele:
6 lamslende-tjops
1 takkige roosmaryn, gestroop en gekap
2 E Roosmaryngeur Seed Oil Druiwepitolie
1 E First Choice botter
Sout en Peper

6 ryp pruime
½ K bosbessies (cranberries)
2 E First Choice botter in blokkies gesny
½ K Jakkalsvlei Merlot

400 g Murgpampoentjie-Spaghetti 
600 g Jongspinasie-blare
4 E First Choice botter 

Hollandaise-sous:
2 eiergele
⅓ van 'n 500 g blok First Choice botter, gesmelt en die skuim afgeskep 
2 E lemmetjie- of suurlemoensap
1 E Seed Oil Suurlemoengeur Druiwepitolie 

Metode:
Steek die tjops se lang kant met 'n tandestokkie in die dik gedeelte vas sodat dit 'n ronde skyf vorm. Smeer die tjops alkante in met die Roosmaryngeur olie. Sprinkel met sout en peper en laastens die vars roosmaryn. Verbruin die tjops in 'n warm pan waarin jy die botter gesmelt het en braai ook die vetkante deur dit met 'n braaitang vas te hou. Plaas in 'n oondvaste bak en laat rus totdat jy dit onder 'n warm oondrooster gaan bros bak.

Sny 'n kruisie aan die bokant van elke pruim en plaas 'n klont botter daarop. Plaas dit in 'n oondvaste bak. Sprinkel die bosbessies rondom en giet laastens die Merlot by. Bak in die oond by 190 grade Celsius tot oopgebars en die wyn en bosbessies borrelend saam 'n sous vorm.

Stoom die murgpampoentjies spaghetti in 'n pan met 'n deksel net sag maar ferm, saam met ongeveer 3 E water en 1 E botter. Hou warm. 

Stoom ook die spinasieblare nadat jy dit gewas het met 'n bietjie botter maar geen water. Verwyder van die hitte sodra dit net-net verwelk en sag word.

Maak hollandaise-sous:
Meng die eiergele en lemmetjies in 'n mengbak wat op 'n klein kastrolletjie pas. Plaas die kastrol half gevul met water op 'n medium warm plaat en sit die mengbak daarop. Giet die warm gesmelte botter stadig by en hou die melkerigheid onder in die botter, agter. Roer heeltyd met 'n ballonklitser totdat die sous dik en blink is.

Net voor bediening rooster jy die tjops bros en bruin. Bedien die spinasie bo-op die murgpampoentjie spaghetti en skep hollandaise sous bo-oor en rondom. Plaas 'n tjop bo-op en 'n pruim heel bo-op of langsaan. Skep die bosbessiesous oor en garneer met vars roosmaryn.
Copyright © Ontbytsake 2020 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site