By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Pangeroosterde vars Tuna met Oosterse Pynappelsous

Pangeroosterde vars Tuna met Oosterse Pynappelsous

Bestanddele:
500 g vars tuna-steak
Olyfolie 
Sout en Peper
Sous
1/2 pynappel, fyn dobbelsteentjies gesny
2 cm vars gemmer, gerasper
Klein stukkie vars rissie, of soveel na smaak, fyn gesny
1 bossie vars koljanderblare, fyn gesny
100 ml sojasous
10 ml sesamolie
15 ml Willow Creek Koljandergeur olyfolie
5 ml suiker
Geroosterde sesamsaadjies vir oor sprinkel
Sjinese glasnoedels of rysnoedels
1 klein pakkie bevrore ertjies, ontdooi
Willow Creek Truffelgeur olyfolie
Ertjielote 

Metode:
Maak eers die sous deur al die bestanddele te meng. Laat staan eenkant, nie in yskas. Gebruik die helfte van die pakkie ertjies en maak ‘n puree met jou stokmenger deur die ertjies met sout en Willow Creek se truffelgeurolie te meng Hou die res van die ertjies byderhand, geur met sout.

Bring ‘n kastrol gesoute water tot kookpunt en plaas die noedels in die kookwater. Skakel die hitte af.

Verwarm ‘n braaipan tot matige hitte. Droog die tuna-steak met kombuispapier af en smeer dit alkant goed met olyfolie. Braai die vis alkant mooi bruin. Pasop dat jy dit nie heeltemal gaarmaak nie, dan is dit baie droog.

By opdiening:
Plaas ‘n hopie noedels in voorafverwarmde opdienborde. Sny die Tuna in skywe van ongeveer 5 mm en rangskik dit oor die noedels. Plaas ertjiepuree langsaan en sprinkel met die heel ertjies. Plaas laastens ertjielote bo-op. Skep van die pynappelsous bo-oor die vis, sprinkel met geroosterde sesamsaadjies en bedien.

Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site