By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Gerookte Skelvis met Aspersies, Spinasie en Kappertjiebotter en Spekstof

Gerookte Skelvis met Aspersies, Spinasie en Kappertjiebotter en Spekstof

Bestanddele:
4 skelvisfilette
100 ml witwyn
1 klontjie First Choice botter
1 pakkie jongspinasie
12 groen aspersies
100 g First Choice botter 
1 E kappertjiesaad
1 E suurlemoensap
1 eiergeel
100 g gerookte ontbytspek, fyn gekap

Opsioneel:
4 Pampoenblomme
1 wieletjie First Choice fetakaas

Metode:
Sny die visfilette oor die lengte middeldeur en rol dit met velkant na buite in 'n spiraal op, steek vas met 'n stokkie.

Braai die streepspek brosgaar, laat dit afkoel en dreineer goed op kombuispapier. Wanneer die spek koud en baie uitgedroog is, maak dit in 'n voedselverwerker baie fyn. 

Was die spinasieblare goed onder lopende koue water. Skud droog en stoom dit vinnig vir ongeveer 4 minute in dieselfde pan waarin die spek gaargemaak is. Hou eenkant en laat soveel as moontlik water dreineer.

Was die aspersies goed en stoom hulle ook in die pan met 'n deksel en sowat 4 eetlepels water vir 4 minute. Hou eenkant in 'n bordjie.

Stoom nou die vis in dieselfde pan met 'n klontjie botter en 100 ml witwyn, met 'n deksel toegemaak vir so 10 minute.

Maak die kappertjiebotter deur die 100 g botter te smelt, die kappertjiesaad en suurlemoensap daarby in te roer en goed op te warm.

Wanneer die sous goed warm is en begin skuim, verwyder van die hitte en roer met 'n ballonklitser die eiergeel vinnig deur sodat die bottersous effens verdik.

Bedien die gereg deur die kappertjiebotter eerste in 'n poeletjie op elke opdienbord te skep. Plaas dan op elk 'n hopie spinasie en geur met sout. Plaas dan 3 aspersies daarop en geur met sout.

Plaas 'n visspiraal heel bo-op, verwyder die stokkie en garneer met gestopte pampoen-blommetjie of vinkeltoppe en kappertjiesaad. 

Sprinkel van die spekstof rondom.

Nota:
Indien jy die pampoenblomme het, was hulle skoon en skud versigtig droog. Stop elke blom met 'n kwart van die fetakaas en druk die blomblare versigtig vas met jou hande om die kaas. Stoom dit vir 2 minute en laat hulle heeltemal afkoel. 
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site