By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Laventellam in Bierpannekoek met Piekelwaterblommetjies

Laventellam in Bierpannekoek met Piekelwaterblommetjies

Bestanddele:
1 stuk lamskouer, -blad of -boud van ongeveer 1.2 kg
1 takkie roosmaryn of 1 klein bossie tiemie, blaartjies afgetrek
2 takkies laventel, blaartjies afgetrek
2 knoffeltoontjies, gekneus
1 ui, ongeskil in die helfte deurgesny
2 wortels

Ekstra:
1 ui, gekap
1 pakkie sampioene, grof gekap
150 ml witwyn
150 ml First Choice room
15 ml kaneel
2 E nartjieskil, fyn gekap
Laventelblomme en ekstra laventelblaartjies na smaak.

Bierpannekoek:
1 K koekmeel
1 ekstragroot eier
1 t sout
1 E Seedoil Druiwepitolie 
½ K First Choice melk
1 bier 

3 E First Choice botter
Ekstra olie

Piekel Waterblommetjies:
1 pak waterblommetjies
1 K witasyn
½ K water
1 E sout
1 E suiker

Metode:
Maak die lamsvleis vooraf gaar en baie sag, deur dit goed in te vryf met sout en peper en die kruie. Plaas die knoffel, uie en wortels onder die vleis en stowe dit stadig of oornag in die oond teen 120-150 grade C. Wanneer die vleis sag is, trek dit in rafels. Braai die ui en sampioen saam. Voeg die rafelvleis by. Roer die kaneel en nartjieskil deur. Voeg wyn by en laat 'n rukkie opkook. Roer die room deur en laat staan.

Vir die pannekoeke:
Meng die meel, sout, eier, olie en melk tot 'n dik, gladde pasta. Voeg die bier bietjie vir bietjie by totdat jy 'n gladde beslag het wat soos dik, maar loperige room is. Warm 'n pannekoekpan op met botter en druiwepitolie. Bak veerligte dun pannekoeke. 

Vir die Piekel waterblommetjies:
Verhit die asyn, water en sout tot kookpunt. Giet dit oor die goed gewaste waterblommetjies. Laat staan om af te koel.  

Bedien die vulsel in die pannekoeke wat jy mooi vorm op 'n bord. Piekelgroente soos beet of ander groentepiekel is lekker hierby. Garneer laastens met waterblommetjies.
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site