25 Jaar Ontbytsake

smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Massaman Kerriehoender

11 maande gelede

Massaman Kerriehoender

Kook/Bak Tyd: 45 minute

Voorbereiding Tyd: 15 Minute

Bestanddele

Bedien 10 mense

120 g Massaman kerriepasta (sien notas hierbo)
3 E groente-olie
2 blikkies onversoete klappermelk
1/2 t gemmer
2 E gekapte koriander
2 E bruinsuiker
2 E vissous
1 E lemmetjiesap
1 E Worcestersous
1 ui
800 g hoender
4 medium aartappels
2 wortels
1 E grondboontjiebotter (romerig of krakerig)
1/2 k grondboontjies
Sriracha-sous, na smaak
rooi pepervlokkies na smaak
jasmynrys (gaar)

koljanderblare vir garnering
lemmetjies vir garnering

METODE:

Verhit olyfolie in 'n ekstra groot pan oor mediumhitte. Braai die hoenderstukke om te seël, plaas eenkant in ‘n bord. 
Braai die gekapte ui in ‘n pan met olyfolie. 
Roer kerriepasta by en bring tot kookpunt terwyl jy vir sowat 2-3 minute roer. Dit is sterk, maar sal verdun met die klappermelk. 
Voeg 1 blikkie klappermelk by en roer tot goed gemeng. Voeg gemmer, koljander, suiker, vissous, lemmetjiesap en Worcestershire-sous by. Bring tot kookpunt.

Skil en sny aartappels en wortels en kook tot sag. 
Voeg die aartappels, wortels en oorblywende bestanddele (behalwe die rys) by en roer tot alles goed gemeng is. 
Bedek en laat prut vir sowat 10 minute. 
Sit warm voor oor die Jasmynrys en garneer met ekstra koljander en/of lemmetjies indien verkies.

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late