Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
9 maande gelede
Kook/Bak Tyd: 10 minute
Voorbereiding Tyd: 30 Minute
Bedien 6-8 mense
2 E olyfolie
1 Ui,fyn gekap
4 knoffelhuisies
800 g bees-maalvleis
2 t knoffelpoeier
2 t uiepoeier
2 t gemaalde komyn
2 t gemaalde koljander
2 t gerookte paprika
Sout & peper na smaak
1 Blikkie fyngedrukte tamaties
2 k beesvleisaftreksel
2 E bruinsuiker
1 k rys (spoel goed af)
1 Blikkie mielies
1 Blikkie swartbone
2 k Cheddar-kaas
METODE:
Verhit ’n plat pan van ongeveer 25-30 cm met olyfolie in.
Braai die gekapte uie en knoffel in die pan.
Voeg die maalvleis en ander speserye by die uie en braai tot gaar.
Gooi die blikkie tamatie en beesaftreksel in die pan. Roer alles goed deur.
Voeg nou die rys, blikkie mielies en swartbone by.
Laat prut vir ongeveer 20-30 minute of tot die vloeistof geabsorbeer en die rys sag is.
Voeg die koljanderblare by en meng deur.
Voeg die gerasperde kaas bo-op en maak die deksel toe sodat die kaas smelt.
Garneer met tamatie, rooi uie, koljanderblare en avokado.
Plaas twee lemmetjies bo-op.
Sit voor in die pot met suurroom.
stel voor
As jy 'n aanhanger is van ons land se kampioen MMA-vegter, Dricus "Stillknocks" du Plessis, dan moet jy die ontbytSAKE episode kyk! Ons het saam met hom gekuier en het vir julle die 'mens' agter die geharde vegter wys.
Op 2 September het ons gesels oor alles wat lekker en goed is in ons land... 😁
Ons gas was die Good Things Guy, Brent Lindeque en sy aansteeklike optimisme en energie kan ons almal net goed doen.
ontbytSAKE het 1 Jullie saam met die gewilde aanbieder en voormalige Protea Netbalspeler, Vanes-Mari du Toit gekuier en ons het ingeloer by besighede in die omgewing van Middelburg en Emalahleni in Mpumalanga.
Bly op hoogte van ons doen en late
© 2025